090-12 02 42 info@burmans.com

Burmans Vänner

Vår historia startade år 1949 och idag är Burmans Musik Skandinaviens äldsta skivaffär. Det är vi riktigt stolta över. Tack vare alla genuina musikälskare som köper skivor hos Burmans Musik håller vi ett viktigt kulturarv vid liv i en tid när andra skivaffärer stänger ner.

Musikbranschen är i ständig förändring. Det gäller att hänga med, och vi gör vårt bästa. Under våren 2018 var det tungt, men tack vare ett stort engagemang från Burmans Vänner och flera företag, som t.ex. Jo Kommunikation och Z-profil, kan vi fortsätta fylla på skivbackarna och snacka musik i Skandinaviens äldsta skivaffär. Stort tack!

Våra vänner får det bästa

Musik förenar människor och det vill vi på Burmans Musik värna om. Nu kan du också bli en av Burmans Vänner på Facebook! Våra vänner får förhandstips om gamla vinylskivor som dyker upp i butiken, skivsläpp och inbjudningar till konserter, tävlingar och musikkvällar.

Några av Burmans Vänner

Peter Lemarc

En av världens bästa skivaffärer. Kunnig och passionerad personal. Musikälskare. Ett ställe du kan hänga på i flera timmar. Jag vet, för jag har gjort det!

Pernilla Andersson

Burmans i Umeå är norrlands stora skattkista! Stefan är kapten på skutan och vi artister bugar oss inför hans kunnande och kärlek till musik.

Nix Wahlberg / The Nomads

En sann eldsjäl som utför en stor kulturgärning.

Anna Stadling

Vi är många artister och musiker som passerat Burmans musik genom åren. Men inte minst alla musikälskare! Det är så underbart med en på riktigt driven och kunnig person som Stefan. Som skapat en plats för möten på olika sätt. Kan man så är det alltid kul att dyka upp i affären, spela låtar och sälja skivor. Det är alltid ett sant nöje att hälsa på Stefan och hans butik!

Magnus Carlson / Weeping Willows

Att besöka Stefan och Burmans är ett måste när jag är i Umeå. Jag går alltid därifrån med en varmare själ och en ny skiva under armen. Länge leve Sveriges äldsta skivbutik!

Hank C. Burnette

Den som är ute efter snart sagt allt i populärmusikens underbara värld torde knappast hitta en mer givande stund på jorden än att besöka Burmans Musik med ledstjärnan Stefan Nilsson i förarsätet!